Nieuws

Vernieuwde expositie in het museum ’t Verzoamelhuus

Nieuws >>

Kroamschudden bij Museum 't Verzoamelhuus in Niekerk.

Opening nieuwe expositie op 20 april 2019

Op 20 april 2019 opent Museum 'tVerzoamelhuus in Niekerk het nieuwe seizoen. Na een succesvolle expositie van vorig jaar over de 2e Wereldoorlog staat er voor dit jaar iets geheel anders tentoongesteld. Dit jaar staat de expositie in het teken van de kraamdagen in vervlogen tijden.

De kraamkamer is ingericht, zoals in vroegere tijden is dit de bedstee en de geboortekaartjes hangen aan de wand. Naast de kraamkamer is er de winkel met deze keer galanterie artikelen en hebben we materialen van olfo-fotograaf Gert Hazenberg. De familie Hazenberg heeft jarenlang een fotozaak in Oldekerk gehad. Verder is er een schilderijen expositie van kunstenaars uit Niekerk-Oldekerk-Faan.

Natuurlijk hoort de poppeslok er ook bij op de openingsdag. U bent van harte welkom in het museum aan de Smidshornerweg 18, 9822TL in Niekerk  op zaterdag 20 april 2019 vanaf 13.30. U kunt dan de kraamvrouw feliciteren met de boreling en genieten van de poppeslok en beschuit met muisjes.

De openingsijden van het museum dit seizoen: Iedere 1e zaterdag van de maand en iedere zondag van 13.30 - 17.00 uur. Wilt u langskomen op een ander tijdstip, in overleg is alles mogelijk. Op afspraak zijn wij geopend, ook voor uw groepsuitje en verjaardagsfeestje hebben wij een speciaal programma.

Voor de entreeprijs hoeft u het niet te laten. Leden van Aeldakerka hebben gratis toegang en niet-leden betalen €2. We hebben ook een gezellige gelagkamer, waar u kunt genieten van een lekkere kop koffie/thee met wat lekkers.

 

 

 

Terug

Contactgegevens:

Actueel op Facebook


Historische vereniging Aeldakerka | Smidshornerweg 18 | 9822 TL Niekerk | Tel: 06-12428304