Nieuws

Nieuws van Aeldakerka en ’t Verzoamelhuus

Nieuws >>
Nieuws van Aeldakerka en ’t Verzoamelhuus
Even wat feiten voor u op een rijtje:
- Dit jaar bestaat ons lijfblad Aeldakerker Neis 30 jaar. Deze is 119x uitgegeven
- We hebben zo’n 300 leden
- ‘t Verzoamelhuus bestaat 53 maanden.
- De huidige expositie “ Middenstand, langs oude winkeltjes, café’s en ambachten ”, is tot en met oktober al door 400 personen bezocht.
- Het scholenproject Oabel en Oagje is een succes, al 150 kinderen hebben ’t Verzoamelhuus bezocht. De reacties zijn lovend!
- Daarnaast zijn er diverse activiteiten geweest, zoals open dagen, workshops, modeshows, entertainen van groepen bezoekers en uiteraard lenen we kleding uit.
- We hebben zelfs een Raad van Advies.
Momenteel zijn er –maar- 4 bestuursleden en 25 vrijwilligers actief en dan bedoelen wij ook echt actief!! Wij zoeken dus nieuwe bestuursleden en vrijwilligers!
En broodnodig creatievelingen en meedenkers die nieuwe uitdagingen zien om met onze oude spullen nieuwe mogelijkheden te creëren en om daarmee bijvoorbeeld een expositie samen te stellen.

Is het wat om vrijwilliger te zijn? Kom eens langs in ’t Verzoamelhuus tijdens de openingsuren en vraag het aan de vrijwilligers.
Is het wat om bestuurslid te zijn? Neem eens contact op met Rensje de Haan, Wimmy Elzinga, Roelf Moes of Albert Overzet over wat het inhoud.

En…. we waren weer aanwezig op de jaarmarkt met onze specialiteiten bruine bonen met spek, poffert en wafels. Hopelijk waren ze weer lekker. En suggesties om eens iets anders te maken zijn uiteraard welkom.
Wat hebben we nog meer: bijvoorbeeld, een kledingarchief en een boekenarchief. Dat is véél.
En graag willen we bovenstaande in stand houden, maar zoals gezegd dan hebben we meer mensen nodig die het bestuur willen versterken.
En dan nog iets:
Vanaf volgend jaar september kunnen we helaas geen gebruik meer maken van de huidige accommodatie. We zoeken dus een nieuwe locatie, zoekt u mee?
Doen we verder nog wat dit seizoen? Ja zeker, bijvoorbeeld:
- een snertweekend op 11 en 12 november 2017 met uiteraard aandacht voor Sint Maarten,
- een woldag winter 2018: demonstraties wol spinnen, zelf een dier van wol vilten/prikken en wie wil, kan lekker komen breien. Bonensoep staat klaar.
- er komt weer een nieuwe historische kalender eind van dit jaar.
- we gaan onze medewerking verlenen aan het ‘4-‘5 mei project van de gemeente Grootegast in 2018.

En verder:
In de ledenvergadering van 13 november 2017 zal de heer Fré Schreiber uit Middelstum ons bezig houden met de Grunninger toal. Hij schrijft verhaaltjes en mopjes in het Grunnings en heeft cursussen gegeven.
Tot ziens op 13 november 2017 om 20.00 uur in de Rotonde. Leden van Aeldakerka en de Historische Kring Zuidhorn gratis toegang, niet leden betalen € 2,00
Terug

Contactgegevens:

Actueel op Facebook


Historische vereniging Aeldakerka | Smidshornerweg 18 | 9822 TL Niekerk | Tel: 06-12428304