Nieuws

Nieuw boek geschiedenis van Groningen

Nieuws >>

 

Voorbeelden:

1. Bommen Berend belegerde in 1672 de stad Groningen. Dit was zijn bijnaam, wat was zijn echte naam?

2. In welk jaar vestigde Philips zich in Stadskanaal met 11 medewerkers?

3. Hoe hoog is het gebouw Forum Groningen?

4. In 1897 werd in Groningen de eerste rijwielfabriek in gebruik genomen. Door wie en wat was eraan verbonden?

De antwoorden zijn uitvoerig, zoals bij vraag 4: A. Fongers, rijwielschool. In 1884 begon de smid Albert Fongers uit Warffum met de productie van fietsen in zijn smederij aan de Nieuwe Kerkhof te Groningen. In 1897 werd een fietsfabriek aan de Hereweg in gebruik genomen. Bij de fabriek hoorde een rijwielschool waarin je het fietsen kon leren. Deze rijschool heeft tot 1840 bestaan. Elke Groninger kent het verhaal van de boerin Fenna Slapsma-Tiesens, die geen Gronings wilde praten en daarom ‘haalf put, haalf regenwotter’ sprak. In één van haar verhalen gaat het over de les op de ‘vilocepède’ bij Fongers: ‘t Ging der om weg, ik had het zweet onder de arms staan.’

Geschiedeniskenner Kees Reinders vindt: Alle streken van onze provincie en tal van tijdperken en facetten van onze geschiedenis komen aan bod, in een rijke verscheidenheid van belangrijke of op zijn minst interessante onderwerpen. Het zal de lezer aanzetten tot verdere studie of onderzoek.

Het boek kost € 12,50 exclusief verzendkosten.

Prijs bij voorintekening: €10,00. U kunt het na verschijnen ophalen bij de uitgever (Houwerzijl) of auteur (Middelstum).Voor € 13,60 krijgt u na voorintekening het boek toegestuurd. Voor reserveringen kunt u tot en met 28 februari een mailtje sturen naar uitgeverij@zolderman.nl.

Informatie

Samensteller: : Fré Schreiber

Illustratie omslag: Jan Bogema

Bindwijze: paperback

Verschijningsdatum : 2ehelft maart 2021

Aantal pagina’s : 116

Uitgever: Uitgeverij Vliedorp

ISBN: 9789460480898

 

Terug

Contactgegevens:

Actueel op Facebook


Historische vereniging Aeldakerka | Smidshornerweg 18 | 9822 TL Niekerk | Tel: 06-12428304